BILD

Storformat

En riktig wow-känsla är något som kännetecknar ett reklambudskap i stort format. Och gäller det viktiga informativa budskap är synlighet och läsbarhet viktiga faktorer. Teamet på Eskils har skapat många spännande varianter och vi hjälper dig gärna hela vägen från idé till montage.

Olika användningsområden för storformat

Användningsområdet för storformat är brett. Nedan följer några exempel:

  • Butiksreklam
  • Banderoller
  • Mässväggar
  • Flaggor
  • Gatupratare

 

Storformat kan även användas för viktig information.

Med storformat menas vanligtvis material som är större än en kvadratmeter. Det kan vara både för inomhus- och utomhusbruk. Vid storformatstryck är det viktigt att ha ett tydligt och enkelt budskap som kan läsas snabbt och på avstånd.

 

Tekniker och material för storformatstryck

Beroende på produkt du valt och grafiska utformning finns en mängd olika material och tekniker för att skapa bästa resultat.

Stora skyltar trycks ofta på PVC som är lämpligt för både inomhus- och utomhusbruk. Polyester är det material som används för bland annat flaggor och banderoller. Polyester är ett starkt material och ger skarpa tryck och klara färger som håller över tid.

Ibland är det också viktigt att kunna se igenom storformat och det är där perforerade material kommer in i bilden.

Sist, men inte minst är det också viktigt att fundera över hur monteringen och installationen av ditt storformatstryck ska utformas. Behövs det lister, rep och ändpluggar. Kontakta oss så hjälper vi dig på vägen.

 


Hör av dig så berättar vi mer